Liggingsplan

Het liggingsplan is een bovenaanzicht van de site en omgeving. De bedoeling van dit plan is: – de toegankelijkheid duidelijk maken; – opstelplaatsen op de site en erbuiten bepalen; – op de hoogte zijn van instellingen en voorzieningen in de nabije omtrek. Dit plan wordt door de brandweer gemaakt om standaardisatie te bewaren. De brandweer haalt hiertoe gegevens uit GIS of uit www.geopunt.be (een publieke GISviewer van de Vlaamse overheid). De brandweer maakt een inschatting op basis van de beschikbare gegevens. Controleer daarom grondig of deze correct zijn en doe eventueel aanvullingen of aanpassingen. Meld via een bericht aan de brandweer dat je een aanpassing gedaan hebt. De brandweer probeert volgende gegevens uit te lichten op het liggingsplan:
  • De contour van de site en/of het gebouw wordt aangeduid door middel van een roodgekleurde rand.
  • De schaal van het plan wordt zo ingesteld dat zoveel mogelijk belangrijke facetten waarneembaar zijn. Doordat dit afhankelijk is van de grootte van het object alsook van belangrijke gegevens in de omtrek, kan geen specifieke schaal opgegeven worden. Om afstanden in te kunnen schatten wordt bij het liggingsplan een schaalbalk geplaatst.
  • De openbare hydranten worden automatisch toegevoegd op basis van gegevens van PIDPA.
  • Indien er private hydranten aanwezig zijn, dient de instelling deze aan te geven. Hierbij kan het onderscheid gemaakt worden tussen droge en natte hydranten.
  • De locatie van een eventuele sleutelkluis. Verdere info met betrekking tot de inhoud en locatie kunnen later in de wizard worden opgegeven onder menu ‘Toegang en sleutelkluis’.
  • De hoofd- en neventoegang tot het terrein en/of het gebouw. De brandweer stuurt aan om sleutelkluizen en rendez-vouspunten met verantwoordelijken bij de hoofdtoegang van het terrein te plaatsen en de brandmeldcentrale en locatie interventiedossier bij de hoofdtoegang van het gebouw te voorzien.
  • De brandweer maakt een inschatting op basis van de beschikbare gegevens. Controleer daarom grondig of deze correct zijn en doe eventueel aanvullingen of aanpassingen. Meld via een bericht aan de brandweer via dip@hvztaxandria.be dat je een aanpassing gedaan hebt.

© 2020 Certeso
Alle rechten voorbehouden

info@certeso.com
 +32 11 20 10 51

Industriepark 1003 3545 Halen

Disclaimer en privacy
BTW: BE0463 433 039