Compartimenteringsplan

Op het compartimenteringsplan wordt het gebouw weergegeven met daarin de brandmuren die het gebouw verdeelt in brandcompartimenten.

Een compartimenteringsplan wordt in de toepassing standaard gemaakt op basis van een stratenplan uit Geopunt (een publieke GISviewer van de Vlaamse overheid), welke is gekoppeld aan de coördinaten van het adres.

Er zijn 2 mogelijkheden om een plan op te laden:
– optie1: een ‘stratenplan als achtergrond gebruiken’ (standaardmethode).
– optie 2: een ‘plattegrond uploaden’ (bij uitzondering).

Werkwijze

Klik op de knop ‘Stratenplan als achtergrond gebruiken’ en doorloop de wizard stapsgewijs.

Centreer de volledige site met toegangswegen in de rechthoek. Je kan in-en uitzoomen met je muis of met de tekentools.

Tip: Plaats de site niet volledig tot de rand van de rechthoek, maar voorzie wat ruimte want in de volgende stap wordt de noordpijl en schaal automatisch toegevoegd. Let er op dat deze de site niet overlappen !

Klaar? Klik op ‘Volgende’.

Duid hier alle belangrijke informatie aan. Gebruik de gereedschappen uit de werkbalk (bovenaan) en de pictogrammen uit de bibliotheek (rechts).

– De gebouwen inkleuren met de tool ‘object inkleuring’
– Compartimenteringswanden aanduiden
– Hoofdtoegang gebouw aanduiden
– Locatie brandmeldcentrale
– Locatie RWA
– Aangrenzende straten benoemen

De hydranten worden door de brandweer toegevoegd !Klik op ‘Klaar’ en daarna op ‘Volgende’ om naar het volgende hoofdstuk te gaan. Je kan steeds aanpassingen blijven doen via de knop ‘Editeren’.

Klik op ‘Klaar’ en daarna op ‘Volgende’ om naar het volgende hoofdstuk te gaan. Je kan steeds aanpassingen blijven doen via de knop ‘Editeren’.

Als het stratenplan via Geopunt niet beschikbaar is, kan er een eigen plan toegevoegd worden. Dit doe je via de knop ‘Plattegrond uploaden’. Dit gebeurt bij uitzondering en steeds in overleg met de interne behandelaar van de brandweer.

© 2020 Certeso
Alle rechten voorbehouden

info@certeso.com
 +32 11 20 10 51

Industriepark 1003 3545 Halen

Disclaimer en privacy
BTW: BE0463 433 039